Sprookjesachtig Bagan

Momenteel hebben we vrij slecht internet. Daarom komen er de komende periode wat ‘oude’ blogs live. 

27 maart – Overal tempels
Maandag 27 maart, onze eerste volle dag in Bagan. We huren een e-bike en rijden met een snelheid, aangepast aan de hitte, langs diverse tempels. In Bagan staan ongeveer 2000 tempels. Teveel om allemaal te bekijken, maar in ieder geval genoeg keuze. Het landschap is onder andere door de tempels sprookjesachtig.


Doordat het er zoveel tempels zijn, zijn er ook tempels die niet op de kaart staan. Deze zijn eigenlijk het mooist en meest authentiek. We vragen ons af hoe dit land over vijf jaar zal zijn, als het land ontdekt is door alle toeristen. Zullen sommige tempels dan gesloten zijn of de beelden afgeschermd met hekken? Door deze gedachte genieten we alleen nog maar meer van deze unieke ervaring.

‘s Avonds bekijken we de zonsondergang vanaf een tempel.

28 maart – Sunrise, sunrise.. en een beetje moe
Om 05.00 gaat de wekker, vermoeid staan we op, we willen graag de zonsopgang zien. We rijden naar een tempel waar we via kleine, bijna onvindbare trapjes, naar boven klimmen (ja, nu mag het allemaal nog!). Terwijl de zon opkomt, vliegen er 15 luchtballonnen door de lucht. Onbeschrijfelijk mooi.

De rest van de dag doen we het rustig aan. We merken dat de vermoeidheid een beetje toeslaat door alle indrukken en korte nachten. We bezoeken nog een view point, met uitzicht over heel Bagan en daarna kruip ik even in bed. Pim trekt wat baantjes in het zwembad. ‘s Avonds wassen we als echte backpackers onze kleding in de wasbak en komen we tot de conclusie dat het ons nu al onbewust is gelukt om niet te weten welke dag het is. “Het is zondag toch?”, “Nee, maandag.. dacht ik.. ik weet het eigenlijk niet.” Is dit de ultieme vorm van vrijheid? Ook bekijken we de zonsondergang vanaf een plek waar echt he-le-maal niemand is.

29 maart – Kalaw, here we come
Vandaag rijden we naar Kalaw met een mini busje. We zijn zes uur onderweg, dus mooi even de tijd om wat foto’s uit te zoeken (de teller staat al op 1000!!) en blogs uit te werken.

Tot snel!

5 comments on “Sprookjesachtig Bagan”

  1. Zo fijn om niet te weten welke dag het is…..ik kan een vleugje jaloezie niet onderdrukken, maar ik geniet van jullie verhalen en gun het jullie enorm. Blijf vooral genieten….en blogs sturen!! x

  2. Prachtig! Wat een geweldige reis zijn jullie aan het maken. Stiekem een beetje jaloers😁 En kijk graag uit naar jullie volgende avontuur. 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *