Trekking3

Terwijl we in een nachtbus van Inle Lake naar Yangon zitten, besluit ik om maar even een blogje te schrijven. Huidige situatie: het is midden in de nacht, we rijden de bergen uit in het donker, de bus waggelt van de ene naar de andere kant (en daarmee ik ook). Pim ligt naast me te slapen, bijna als een roosje, alsof hij op het lekkerste matras ligt en ik.. ik zit vol met diarreeremmers en reistabletten tegen de misselijkheid (I know.. too much information, maar eerlijk: ik vind reizen nu even niet zo leuk..). Dan maar even wat schrijven. Terug naar de afgelopen dagen. Fysiek vrij zwaar, maar zeker de moeite waard.

29 maart – Kalaw
Woensdag kwamen we aan in Kalaw, vanuit dit bergdorpje worden diverse wandeltochten naar Inle Lake georganiseerd. Eerst winnen we informatie in en besluiten om voor een tweedaagse trekking te gaan, omdat een driedaagse te zwaar kan zijn met deze temperaturen (de temperaturen deze week zijn rond de 40 graden). We reserveren de trekking, Pim poseert nog even braaf met een non, die onder de indruk is van zijn verschijning. Daarna pakken we onze tassen en wandelschoenen. Op tijd naar bed.

Pim en non

30 maart – Trekking dag 1
Vroeg in de ochtend vertrekken we met een aantal anderen verder de bergen in. Eerst met een busje, daarna lopend. Vandaag wandelen we 23 kilometer (iets ingekort vanwege de warmte). We stoppen in verschillende dorpjes en lopen door rijstvelden en nog zoveel ander moois. We slapen bij locals op een dun matje, op de bovenverdieping van hun huis. In 1 ruimte met onze mede-wandelaars, het voelt als een schoolkamp all over again. Ook het “douchen” is een ervaring op zich: buiten, tussen drie gemetselde muurtjes, aan de vierde kant zet je een soort schutting neer van bamboe. Er staat een grote bak water met een emmertje. Niet nadenken en gieten maar (KOUD!).

Trekking 1

Trekking2

Trekking3

Trekking4

31 maart – Trekking dag 2
De volgende dag vertrekken we met een beetje spierpijn en lopen de tweede helft van de trekking. Wederom prachtig. Op naar Inle Lake waar we met een bootje het meer oversteken. Op het meer zijn veel vissers actief en onze “boat driver” stopt af en toe zodat we goed kunnen zien hoe dit in zijn werk gaat. Als we rond etenstijd bij ons hotel aankomen, lassen we een chillavond in!

Trekking5

Trekking 7

Trekking 8

Trekking 9

Trekking 10

1 april – Fietsen part 2
Onze mede-wandelaars zullen vast een rustdag hebben ingepland, wij besluiten om een fiets te huren en 34 kilometer om het meer te fietsen. De kuitjes worden lekker los gefietst. Bergje op (“Aah Pim, ik kan echt niet meer”) en bergje af (“Wow, echt lekker fietsen hier he?”). Ook steken we het meer weer over, fietsen worden op de boot gelegd en binnen een kwartiertje staan we aan de andere kant.

Fietsen1

Fietsen2

Fietsen3

Fietsen5

2 april – Met de nachtbus
‘s Avonds zitten we dus in de nachtbus, bij de reis die wij maken, hoort dat er gewoon bij. Voor 15 euro rijden we in 12 uur tijd meer dan 600 kilometer naar het zuiden, naar Yangon.

2 comments on “Slapen bij locals”

  1. Hallo Pim en Jasmijn mooie foto s en mooi verslag wij houden zelf ook van dat soorten reizen groetjes en nog een mooie voortzetting van jullie avontuur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *