Hollandse herfst op de Hoge Veluwe

Na onze prachtige reis merken we dat de behoefte blijft om plekken te ontdekken. Wat een geluk dat Nederland zó ontzettend mooi is. We genieten volop van deze nazomer, en we twijfelden dan ook geen moment toen we zagen dat het op 19 oktober nog ‘t-shirtjes-weer’ is: we besloten om direct naar de Hoge Veluwe te gaan.

Met onze wandelschoenen aan en een daypack op onze rug wandelden we van Dieren naar Velp (14 kilometer). Vandaag nemen we je mee naar een prachtige plek in ons eigen Kikkerlandje. Een aanrader!

Sinds we terug zijn in Nederland, merken we dat we anders naar ons land kijken. Alles lijkt mooier en we waarderen het meer. De kleine dingen, zoals de prachtige lucht gevuld met wolken, de ‘rustheid’ op de wegen (geen getoeter als je ingehaald wordt, en mensen die hun knipperlicht WEL gebruiken) en het feit dat er niet elke tien meter een grote hoop met plastic langs de kant van de weg ligt.

Maar natuurlijk ook de parken waar je uren kunt verdwalen zijn prachtig. Vooral met die nazomerzon die alles een magisch tintje geeft. Tussen de bladeren en paddenstoelen wandelen we uren. Grote verschil met het buitenland: de vlakheid van Nederland. In de beschrijving van de route wordt af en toe gesproken over een ‘pittige klim’, maar na de Colca Canyon valt dit reuze mee ;-).

Heerlijk om even te pauzeren met een kopje groene thee (ja, de thee die ik écht het meest gemist heb het afgelopen half jaar – ik heb al liters op sinds mijn terugkomst) en een kopje koffie voor Pim. Stoeltjes goed gepositioneerd in de laatste zonnestralen en daarna weer door.

We wandelen heuvel op, heuvel af, langs beekjes, over bruggetjes en komen zelfs op de Posbank.

Zin om zelf op pad te gaan? De route die we hebben gelopen vind je hier. Geniet van je dag!

2 comments on “Hollandse herfst op de Hoge Veluwe”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *