Als echte toeristen

Uitzicht Sky tower

Ken je van die ‘domme’ toeristen die de eerste dag in het buitenland opgelicht worden? Ze staan centraal bij SBS-programma’s. Thuis lachen we er keihard om en roepen iets te hard: “hoe dom kun je zijn?”. Op dag 1 zaten we er zelf middenin.

Terwijl wij wandelend met een kaart op straat lopen (fout 1), worden we door een wel erg aardige man aangesproken die toevallig in ons hotel werkt (fout 2). Hij weet ons wel wat leuke highlights te vertellen. Op onze kaart worden de highlights aangestreept en zet hij alle prijzen erbij. (Oké, hij ging écht wel subtieler dan dit te werk). Binnen tien minuten zitten we in een tuktuk, voor een wel erg scherpe prijs (40 eurocent – fout 3) en komen uit bij een boottocht.

Eerst worden we als een kudde naar binnengedreven, samen met 15 andere slachtoffers en kunnen we voor de scherpe prijs van 2000 baht (ongeveer 50 euro) een boottocht maken van anderhalf uur. Dan moeten we wel NU vertrekken (fout 4).

“Euh… wat doen we hier?”, zeggen we tegen elkaar en we gaan in discussie met hem. De man denkt dat we proberen af te dingen, maar we weigeren en vertrekken. Verbaasd worden we nagekeken, later lezen we op internet dat deze boottocht normaal maar 500 baht kost. Een ervaring rijker, en 40 cent armer. Ach, wie doet ons wat?

23  maart – Co van Kessel fietstour
Dag twee starten we op de fiets. Om snel een indruk te krijgen van Bangkok is de Co van Kessel fietstour een echte aanrader. Vijf uur lang op de fiets met onderweg lokale snacks, markten, een boottocht en de smalste straatjes. We kijken onze ogen uit.

co-van-kessel

co-van-kessel-2

‘s Avonds is het tijd voor de Sky Bar, the Dome (Lebua State Tower) het tweede hoogste punt van Bangkok en bekend uit de film ‘Hangover’. Naar verdieping 64 in een halve minuut, waar we belanden tussen de rijke lui van deze wereld. En wij doen vrolijk mee. Als echte Holllanders kiezen we de goedkoopste drankjes op de kaart (twee cocktails voor 35 euro) en genieten van het adembenemende uitzicht.

Uitzicht Sky tower

24 maart – Hallo jetlag!
Dag drie begint met de jetlag. We snoozen vijf keer voordat we aan ons ontbijt beginnen, rijst met kip en noodles. Vandaag is het “tempel”-dag en we bezoeken drie tempels. Eerst met de boot naar the Grand Palace, waar we omringd worden door honderden Japanners (inclusief selfiesticks en I-love-Bangkok-shirts). Daarna is het tijd voor Wat Pho, de grootste en oudste “Wat” van Thailand (46 meter lang en 15 meter hoog). Daaromheen diverse tempels, erg kleurrijk en groot.

Voor de laatste tempel steken we de rivier over en bezoeken we Wat Arum. Straks pakken we de backpack weer in en gaan we een plekje verder. Tot snel!

bangkok

Deze blog is op 24 maart geschreven. Het kan zijn dat deze later online komt :-).

2 comments on “Als echte toeristen”

  1. Ken je van die toeristen… JAZEKER! Wij trapte er wel in, haha! Ik vertelde het je nog Jasmijn, net voor vertrek. Hopelijk was dat het belletje wat (net op tijd) ging rinkelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *